Site Loader

“U” Craiova 1948 vs “U” Cluj, derby universitar

În etapa cu numărul 3 a Superligii, “U” Craiova1948 joacă pe teren propriu cu “U” Cluj, în această seară, începând cu ora 18:30. Se întâlnesc două echipe care au o foame acută de goluri, iar jucătorii sunt destul de tensionați, din cauza lipsei de puncte. Ne așteptăm la o partidă aprigă, în care jocul fizic va prima. Meciul va fi arbitrat de Szabolcs Kovacs, un arbitru care scoate ușor cartonașul pentru a se impune. Nici una dintre cele două formații nu a excelat la jocul colectiv etalat până în acest moment. Dar ambele formații au anumiți jucători de valoare, care își pot pune amprenta asupra partidei.

“U” Craiova 1948
Ştiinţa a început rău sezonul, cu o înfrângere clară la Tg Jiu cu FCSB. A fost numit Nicolae Dică pentru o redresare rapidă a situației, însă oltenii au pierdut în deplasare la Sepsi, cu un gol luat din corner în minutul 89.
Jocul juveţilor, la Sf. Gheorghe a fost modest în zona de atac, deși a revenit Bauza. Un singur șut pe poartă, doar două cornere și o posesie inferioară adversarului. Mascaranhas a văzut cartonașul roșu și este suspendat pentru acest meci. “U” Craiova 1948 se află într-o situație mai delicată. Nicolae Dică a venit de foarte puţin timp la echipă. Iar adaptarea jucătorilor la cerințele sale s-ar putea să dureze ceva mai mult timp. “Nick” nu are prea multe opțiuni, deşi are de făcut câteva schimbări.

“U” Cluj
“U” Cluj a pierdut clar cu Rapid și au apărut primele semne de întrebare. Au fost aduși jucători pe salarii mari, jucători cu experiență la nivelul Superligii, chiar dacă unii sunt mai aproape de finalul carierei, iar conducerea se gândește la play-off.
Toni Petrea are nevoie de măcar un punct din această deplasare, altfel ar putea fi al doilea antrenor demis, după Eugen Neagoe. Petrea nu are nici el prea multe variante de a construi primul 11. Bordeianu, titular în primele două etape, a fost lăsat să plece, invocând motive familiale.
În locul lui Bordeianu va evolua Filip. În atac, Daniel Popa va fi titular, ceea ce îl va trimite în flancul drept pe Ianis Stoica. Stoica nu a produs mare lucru, dar este prima opțiune pentru jucătorul sub 21 de ani. Chipciu și Nistor vor completa linia de mijloc, în timp ce defensiva rămâne neschimbată.

H2H
Cele două combatante din această seară, s-au întâlnit de trei ori în sezonul precedent. “U” Craiova 1948 a câștigat cu 5-0 pe teren propriu și cu 3-1 în deplasare, în play-out. Meciul jucat la Cluj, în sezonul regular, s-a încheiat 1-1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

P