Site Loader

SEPSI OSK vs “ U” CRAIOVA 1948, UN MECI AL ORGOLIILOR

Primul meci al etapei a 2-a din Superliga României, Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Universitatea Craiova 1948, va avea loc în această seară, pe stadionul “Sepsi Arena” din Sfântu Gheorghe, de la ora 18:30.

Meciul dintre cele două formații care se întâlnesc astăzi a ținut capul de afiș al peisajului nostru fotbalistic aproape două luni. Întrerupt în ianuarie din cauza scandărilor xenofobe, trecut prin ciurul Comisiilor, s-a rejucat pe 16 martie, iar verdictul a fost unul fără comentarii : 4-0 pentru Sepsi, care a mers în playoff, iar pe noi trimițându-ne în playout.
Niciuna din combatantele de azi, nu mai are antrenorii de atunci. La Sepsi era Bergodi, acum e Liviu Ciobotariu, la FCU era Nicolo Napoli, acum debutează Nicolae Dică.
Cele două formații au avut un debut diferit de sezon : gazdele de azi, au remizat (0-0) în Giulești, unde puteau să și câștige, iar băieţii noştri au pierdut destul de clar pe teren propriu cu FCSB.
Sepsi a strâns patru trofee într-un an și câteva luni. Două Cupe ale României, consecutive și două Supercupe, tot consecutive. Din acest punct de vedere SEPSI OSK e cea mai ”rodnică” formație românească a ultimei perioade.
Va fi primul meci la Sfântu Gheorghe sub conducerea lui Liviu Ciobotariu. Următorul va fi joia viitoare, în Conference League, cu bulgarii de la TSKA Sofia.
La capitolul jucătorilor U21, Sepsi nu stă deloc grozav, proaspăt adusul de la Buzău, Oteliță, fundaș dreapta de meserie, dar nevoit să evolueze pe stânga, părând să fie în acest moment singura soluție viabilă.
Înfrângerea cu FCSB (1-3 la Tg. Jiu, de fapt acasă) l-a determinat pe Adrian Mititelu să nu mai apeleze doar la tandemul Drăgan -Vasilică și să aducă antrenor principal. Nicolae Dică are misiunea de a duce în playoff o formație care s-a oprit la granițele acestuia două sezoane la rând.
Zilele trecute, “U” Craiova 1948 a făcut un transfer de perspectivă, Leo Lacroix, de la Western Australia, un fundaș central masiv, 1,97 m, dar care probabil că nu va fi utilizat acum, când va fi folosit tot Paramatti.
Va reintra Bauza, după suspendarea ispășită cu FCSB, astfel că în spatele lui Chițu va putea sta tripleta clasică BBB. Baeten, Bauza, Bahassa.
H2H
Din cele 6 confruntări directe, Sepsi a câștigat de 4 ori, oltenii o dată și tot o dată a fost remiză. Ultima dispută, 4-0 pentru covăsneni pe 16 martie, acea mult discutată rejucare, care a trimis-o pe Sepsi în playoff.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

P