Site Loader

PREGĂTIȚI PENTRU DERBY ÎN DEPLASARE. TRADIȚIE ȘI RIVALITATE

Astăzi, de la ora 21:30, FCU 1948 CRAIOVA o întâlnește în deplasare pe FC DINAMO 1948 BUCURESTI, în etapa a 9-a a SuperLigii. Partida se desfășoară la București, pe Arena Națională, stadionul din șoseaua Ștefan Cel Mare, aflându-se în proces de modernizare.

Această partidă reprezintă un derby de mare tradiție. Primul meci oficial între cele doua echipe s-a disputat pe 05.11.1964, partidă care a fost câștigată de Dinamo cu scorul de 3-1.

De-a lungul timpului, meciurile dintre cele doua echipe au fost spectaculoase, rivalitatea simțindu-se atât pe teren, cât și în tribune.

Un episod emblematic pentru suporterii Științei a avut loc în anul 1975. Liderul clasamentului la acel moment, Dinamo, a fost învins pe ‚, Centralul ’’din Craiova cu scorul de 3-0.

La acea partidă au fost prezenți peste 40.000 de spectatori ce au avut parte de un adevărat spectacol fotbalistic. La acel meci, Mihai Ostrovski, primul lider de galerie din istoria Științei, a strâns un grup de suporteri care au dormit pe stadion.

,,Îmi  aduc aminte că, prin 1975, nea Mihai a strâns vreo 500 de suporteri de ai noștri și am dormit pe stadion, ca sa fim siguri ca intrăm la meciul cu Dinamo. I-am bătut cu 3-0’’ – Gheorghe Marancea, suporter al Științei.

Ultima partidă disputată de cele două echipe a fost în Cupa României, pe data de 18.10.2022, meciul s-a încheiat cu scor alb.

FC DINAMO 1948 BUCURESTI, REVENIRE IN SUPERLIGĂ

Revenită în SuperLigă după 1 an petrecut în divizia secundă, Dinamo București își dorește să redevină echipa puternică din trecut. Actualmente se află pe locul 11 în clasament cu 8 puncte. Etapa precedentă Dinamo a fost învinsă de Rapid pe stadionul din Giulești cu scorul de 4-0, moralul dinamoviștilor fiind zguduit de înfrângerea suferită.

Ultima formație utilizata în campionat : Golubovic (P), Amzar, Bene, Costin, Moura, Grigore, Homawoo, Ilie, Larrucea,Patriche (C), Politic.

FCU 1948 CRAIOVA, ECHIPA CU JOC SPECTACULOS

În acest moment FCU 1948 Craiova se află pe locul 9 cu 9 puncte, deși este pe primul loc din punct de vedere al atacului, alături de FC Rapid 1923 (ambele echipe au înscris 18 goluri in cele 8 etape), Craiova a jucat spectaculos în acest start de campionat dar nu ar reușit de fiecare data sa  ’’sigileze’’ poarta lui Popa. În ultima partidă disputată pe stadionul din Craiova, împotriva campioanei României, spectacolul din teren a atins cote maxime, echipa din Bănie impunându-se cu scorul de 4-0.

 

 

Ultima formație utilizata in campionat: Popa (P), Compagnucci, Lacroix, Heriques, Mascarenhas, Albu, Achim (C), Baeten, Bauza, Van Durmen, Chitu.

 

 

Partida va fi condus la centru de catre Andrei Florin din Targu Mures, A1 – Vronicu  Adrin din Iași, A2 – Voda  Alexandru din Alba Iulia, arbitru var – Popa Catalin din Pitești, arbitru asistent VAR – Barleanu Vlad din București, arbitru de rezerva – Baban Vlad din Iași, observator de arbitrii – Vidan Adrian din Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

P