Site Loader

“U” CRAIOVA 1948 vs RAPID BUCUREŞTI, UN MECI DE “TOTUL” SAU “NIMIC”

În această seară, începând cu ora 21:30, vom întâlni pentru a 94-a oară Rapid, în anul în care echipa giuleșteană serbează centenarul. Două echipe care atunci când se întâlnesc au ceva de spus. Două echipe greu încercate care au renăscut din propria lor cenușă. Două echipe unite de inimile aprinse ale suporterilor și de același compozitor al celor mai frumoase imnurilor din țară, Adrian Păunescu. Va fi un meci încărcat de emoție și trăiri puternice, așa cum a fost încă de la primul meci din 1 noiembrie 1964, atunci când noi, Știința Craiova, așa cum ne numeam atunci, am învins în Bănie cu 1-0. De atunci, echipa noastră și-a schimbat de mai multe ori denumirea, dar spiritul alb-albastru a rămas neschimbat, iar derby-urile cu Rapid, fosta Locomotiva București și CFR București, au fost mereu aprinse.
De la Craiova, LA MULŢI AN, Rapid, pentru cei 100 de ani !!!

Fotbal Club Universitatea Craiova 1948 :
1948 : 1948 – 1950 U.N.S.R. Craiova
1950 – 1953 C.S.U. Craiova
1953 – 1962 Știința Craiova
1962 – 1963 C.S.O. Craiova
1963 – 1966 Știința Craiova
1966 – 1991 C.S. Universitatea Craiova
1991 – present F.C. Universitatea Craiova 1948

Rapid București : 1923 – 1936 CFR București
1936 – 1944 Rapid
1944 – 1950 CFR București
1950 – 1958 Locomotiva București
1958 – 1992 Rapid
1992 – 2001 UFC (Uniunea Fotbal Club) Rapid București
2001 – 2006 AFC (Asociația Fotbal Club) Rapid București
2006 – 2017 FC Rapid București
2017 – prezent FC Rapid

Duelul din această seară aduce față în față două dintre echipele care au avut situații tensionate toată vara. Echipa noastră a schimbat mai mulți antrenori, în timp ce la giuleșteni apele au fost destul de agitate din cauza numirii lui Cristiano Bergodi pe banca tehnică.

“U” CRAIOVA 1948
“U” Craiova1948 – Rapid , un nou meci în care echipa noastră va fi pregătită de un antrenorul secund. La finalul meciului pierdut cu Petrolul, 4-3, finanţatorul Adrian Mititelu a decis să se despartă de Nicolae Dică.
Echipa noastră a schimbat deja doi antrenori în această vară și acum se poartă discuţii pentru ocuparea postului vacant. Pentru Adrian Mititelu alegerea noului antrenor va fi una destul de complicată, deoarece își dorește un tehnician fără staff. Finanţatorul echipei noastre are încredere în actualul staff și nu vrea să renunțe la oamenii de încredere din jurul lui.
“U” Craiova1948 este una dintre puținele echipe din Superligă care nu are nici un rezultat de egalitate în startul sezonului. Echipa noastră are două victorii și patru înfrângeri în stagiunea 2023/2024.
Chiar dacă au fost făcute câteva transferuri în această vară și chiar dacă avem mulți jucători cu un CV importat, rezultatele întârzie să apară.
În Bănie a fost transferat în această vară Leo Lacroix, un fotbalist cu multe meciuri în Bundesliga, Ligue 1 și campionatul Elveției.

RAPID BUCUREŞTI
“U” Craiova 1948 – Rapid este un nou test important pentru Cristiano Bergodi. Italianul are ca obiectiv ocuparea locurilor 1-3, dar pentru acest lucru a avut nevoie de întăriri. Rapid a început greu campionatul și a pierdut puncte importante cu Botoșani, Voluntari sau Petrolul.
Rezultatele mai puțin reușite l-au obligat pe Dan Șucu să bage adânc mâna în buzunar pe finalul perioadei de mercato. În ultimele săptămâni Rapid i-a transferat pe Rrahmani și Borza, doi jucători care pot face diferența. Borza a debutat cu Farul și a impresionat fanii giuleșteni, fiind votat cel mai bun jucător de pe teren.
Albion Rrahmani are în continuare probleme din cauza actelor, iar debutul său rămâne în continuare sub semnul întrebării.
Conducerea Rapidului a renunțat și la o serie de jucători în această lună. Andrei Ciobanu și Valentin Costache sunt ultimii doi care nu au mai fost păstrați în lot.
Rapid a făcut cel mai bun meci din acest sezon împotriva celor de la Farul. Trupa lui Bergodi a marcat de trei ori în poarta campioanei și a mai ratat câteva ocazii importante. Rapid a suferit și cu Farul din punct de vedere defensive, constănțenii fiind aproape de gol în mai multe rânduri.
Giuleștenii au arătat însă mult mai bine din punct de vedere ofensiv cu Farul. Borza a adus un plus important în flancul stâng, în timp ce Braun se descurcă mult mai bine pe poziția lui naturală de fundaș dreapta.

H2H
“U” Craiova 1948 – Rapid este un duel pe care l-am văzut inclusiv în liga secundă în sezoanele precedente. Băieţii noştri au câștigat ultimele patru meciuri directe cu Rapid, indiferent unde s-au jucat partidele și nu au pierdut niciodată de când giuleștenii au revenit în prim-planul fotbalului românesc. De altfel, golaverajul ultimelor meciuri directe este 17- 6 pentru echipa noastră. În ultimele zece partide, echipa noastră a câştigat 6 partide, oaspeţii din această seară au obţinut o singură victorie iar trei partide sau terminat la egalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

P