Site Loader

TRUPA LUI NAPOLI, ÎN FAȚA CELUI MAI IMPORTANT MECI DIN SEZONUL REGULAT

Sepsi OSK și FC U Craiova 1948 se întâlnesc în ultimul meci al sezonului regular din Superligă, în această seară, începând cu ora 21:00. Partida de la Sfântu Gheorghe este o rejucare a meciului înterupt la finalul lui ianuarie pentru scandări xenofobe, în joc fiind ultimul loc de play-off.

Acest meci va fi arbitrat de Radu Petrescu. Acesta va fi ajutat la cele două tușe de Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu, ambii din capitală. În camera VAR, CCA l-a delegat pe piteșteanul Cătălin Popa, care va fi însoțit de asistentul Mircea Orbuleț.

Craiova a ratat șansa de a face ca meciul de la Sfântu Gheorghe să fie lipsit de miză. Un succes la Sibiu ar fi ajutat echipa lui Napoli să prindă play-off-ul indiferent de rezultatul restanței cu Sepsi. Oltenii au avut multe ocazii, între care și două bare, dar la finalul partidei cu Hermannstadt nu s-au ales cu nimic. Autogolul lui Danny Henriques a făcut ca FC U Craiova să înregistreze primul eșec în 2023. A reprezentat și prima înfrângere după 10 etape, o serie excelentă pe parcursul căreia FC U Craiova înregistrase 7 victorii și 3 remize. La fel de adevărat este că jocul echipei lui Nicolò Napoli a avut de suferit în ultimele etape, după accidentarea lui Bauza.

Chiar și așa, oltenii sunt la mâna lor și nici nu trebuie să facă vreo minune în fața unui adversar care, din punct de vedere al jocului, traversează o criză majoră. Un punct le este suficient oltenilor pentru o calificare istorică în play-off, acolo unde șansele de a termina mai sus de locul 6 sunt, totuși, destul de mici.

Pepe Bauza a revenit după accidentare și a fost folosit în ultimele 20 de minute ale partidei de la Sibiu. Foarte probabil, argentinianul va fi titularizat, într-o linie ofensivă din care vor mai face parte Bahassa, Chițu și Sidibe. Willy Baeten s-a accidentat destul de grav și va mai prinde meciuri abia în ultimele etape ale play-off-ului.

Eșecul de la Sibiu a fost primul în deplasare după 4 meciuri în care oltenii adunaseră 8 puncte – două victorii și două remize. Juveții nu au marcat în ultimele două partide jucate afară. Înaintea înfrângerii de la Sibiu, echipa lui Napoli remizase pe terenul Chindiei. În ultimele 5 deplasări, oltenii au obținut două victorii: 2-1 în Giulești și 2-0 în derby-ul cu CSU. Celălalt succes extern este cel de la Pitești, 2-0 în august.

În tur, a fost 1-0 pentru FC U Craiova, grație golului marcat de Sidibe. A fost prima victorie a oltenilor în cele 5 confruntări directe, în care Sepsi câștigase de trei ori și o altă întâlnire se încheiase la egalitate. În finalul sezonului precedent, Sepsi a câștigat la Craiova cu 5-0, în ultima etapă din sezonul trecut. A fost singura întâlnire în care s-a înregistrat o diferență mai mare de un gol. La Sfântu Gheorghe s-a jucat un singur meci până acum, câștigat tot de Sepsi, cu 2-1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

P