Site Loader

MECI CAPITAL ÎNTRE CRAIOVA ȘI BOTOŞANI

În etapa a cincea din play-out-ul Superligii, începând cu ora 17:30, Craiova joacă în deplasare, la Botoşani.

Gazdele ocupă locul al treilea, cu 26 de puncte, în timp ce FC U Craiova 1948 se află pe prima poziție, cu 27 de puncte.

Craiova este lider în play-out înaintea acestei runde și putea avea cu două puncte în plus, dacă nu risipea un avantaj de două goluri cu Voluntari. A fost o prestație superficială a elevilor lui Napoli, în care apărarea a fost lăsată să se descurce de linia ofensivă, prea comodă să facă faza defensivă. Totuși, a fost al doilea meci consecutiv în care Craiova a marcat de trei ori și are cel mai bun atac din play-out, cu nouă reușite.

FC Botoșani merge excelent în playout, unde este neînvinsă, cu trei victorii și o remiză, iar golaverajul este de 5-1. Sebastian Mailat a luat prim-planul, cu patru goluri care au adus nouă puncte moldovenilor. Mailat a marcat de două ori în deplasarea din runda precedentă de la Arad, cu UTA și a reușit golul victoriei cu Chindia și cu FC Argeș, pe teren propriu. Apărarea a fost și ea de netrecut în meciurile în care Mailat a marcat, astfel că Botoșani se gândește la barajul de cupă europeană și nu la barajul de supraviețuire în Superligă.

Moldovenii au patru victorii, trei remize și doar o înfrângere în ultimele opt partide jucate acasă, iar eșecul a venit la ultima fază cu Rapid.

Echipa joacă solid, neașteptat de omogen, deoarece sunt patru jucători care au venit în martie. Stoican nu are de ce să facă vreo modificare în primul 11, mai ales că nu sunt indisponibili față de ultimul meci. Mihai Roman II va juca în atac, sprijinit de Mailat și Dragu, iar Ivanov și Florescu vor fi la mijlocul terenului.

H2H

În cele cinci meciuri directe, fiecare echipă are două victori, iar unul dintre meciuri s-a terminat la egalitate. În sezonul regulat, Botoșani s-a impus pe teren propriu cu 1-0, iar FC U Craiova a reușit același lucru în Bănie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

P