Site Loader

Gluma se îngroașă, iar Știința pierde al doilea meci după un nou joc slab. U Cluj – FCU, 1-0!

Ovidiu Stângă pare că nu își găsește busola pe banca Științei.

FC Universitatea Craiova se întoarce de pe Cluj Arena cu buzunarul gol, după ce alb-albaștrii au practicat un nou joc fără niciun orizont, iar suporterii Științei vor să uite cât mai repede această săptămână. După un joc slab pe Oblemenco, pierdut cu Mioveni, 1-2, alb-albaștrii sperau să câștige pe Cluj Arena pentru a aduce liniște în Bănie. Dar,  cu un trio în Ardeal, format din Baeten, Pop, Cristea, incampabil să creeze o fază ofensivă de atac în primele 45 de minute, Claudiu Bălan s-a zbătut în avanposturi ca peștele pe uscat. Știința a dat pe poartă un singur șut, care a lovit transversala, prin Huyghaebert, și ăla din nimereală, după ce belgianul a vrut să centreze.

La rândul său, Vali Munteanu, așteptat de toată lumea în primul “11” nu a făcut nici el un meci bun în prima repriză pe Cluj Arena, iar Știința nu a contat pe plan ofensiv în cele 45 de minute ale primului mitan. Evident că așa este greu drumul spre promovare și nu merge cu un asemenea joc. La fel s-a întâmplat și cu Universitatea Cluj, fără nicio ocazie, iar jocul prestat de cele două formații a fost unul plictisitor.

În a doua repriză, Ovidiu Stângă se decide în sfârșit să schimbe, min 57, iar Raicea îi ia locul lui Vali Munteanu și „piticul„ Științei îi dă repede drumul seriei șarjelor sale. În minutul 66, Raicea are și prima ocazie de gol pentru Știința, însă șutul tras de acesta este respins cu mare dificultate de Muțiu. Dar pe partea dreaptă de atac, Știința nu contează absolut deloc, centrările nu vin de la nimeni, și Bălan nu poate să își intre în rol ca să amenințe poarta clujenilor, dacă nu primește pase utile.

În mintul 70 pică și golul pe Cluj Arena, iar acesta este marcat de Alexandru Pop de la U Cluj, după un șut de la 18 metri. Stângă încearcă să schimbe ceva în jocul echipei sale și îi scoate pe Gâț și Cristea. În locul lor îi trimite pe gazon pe Anghelina și Voicu. Abia în minutul 85 este trimis pe teren și Compagno, cel de la care se spera “minuni” sau să înscrie măcar cu capul în stilul său caracteristic. Dar de unde și de la cine centrări? Ciolacu intră și el în teren, dar este evident că ambii jucători nu au timp să facă prea multe lucruri pentru Leii din Bănie. Credeați că arbitrii nu intră și ei în rol? Aveți un pic de răbdare că meciul nu s-a încheiat.

 

În minutul 90+2 arbitrul partidei îi refuză clar o lovitură de la 11 metri Științei. După o centrare din dreapta, Muțiu scapă mingea la colțul scurt, balonul se duce sub transversală, însă îl respinge și de acolo, Filip se duce să protejeze, Ciolacu ciupește balonul din spate și îl trimite direct în mâna lui Filip. Hențul este extrem de clar și penalty, deoarece Filip a blocat balonul cu mâna, dar arbitrul a închis ochii și a lăsat jocul să continue. Astel că, FCU nu beneficiază de 11 metri, meciul se termină 1-0, iar pe FC Universitatea Craiova o mai așteaptă uitlmele două partide, cu Farul și Reșița.

Cu un asmenea joc, fără ideii tactice și fără niciun orizont pe plan ofensiv, oltenilor le va fi foarte greu să găsească drumul spre gol în ultimele două partide dacă nu se trezesc și nu sunt conștienți de ce tricou îmbracă pe ei. Și este mare păcat de toată munca depusă până acum, dacă Știința nu își va reveni.

Universitatea Cluj: Muțiu – Dican, Telcean, Taub – D. Acka, I. Filip (cpt.) – Meșter (Sburlea 77′), Golan (Al. Pop 63′), Ribeiro (Negrean 88′), Pîrvulescu – Gavra (Ogbu 77′)
Rezerve neutilizate: Gorcea – Chacana, Ștefănescu, Răuță, Ilieș
Antrenor: Costel Enache

U Craiova 1948 SA:  Popa – Gîț (Anghelina 74′), Paramatti, Ispas, Huyghebaert – Pop – Negru (Compagno 85′), Baeten (Ciolacu 85′), Cristea (Voicu 74′), Munteanu (Raicea 57′) – Bălan
Rezerve neutilizate: Enache – Zimța, Luboya, Diakite
Antrenor: Ovidiu Stângă

 

Foto: Mihai Medan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

P