Site Loader

Concordia – FC Universitatea Craiova, 0-0. Sânge și nervi la Chiajna! Leii sunt pe primul loc

FC Universitatea Craiova are trei puncte avans față de Poli Timișoara.

Concordia – FC Universitatea Craiova s-a desfășurat pe „cauciucul” de la Chiajna, acolo unde mingea sărea în ultimul hal. Dar, cu toate acestea, Știința a încercat să își impună jocul de posesie, iar alb-albaștrii au combinat în primele minute frumos, cu pase scurte și rapide, însă din cauza gazonului sintetic jocul ofensiv al alb-albaștrilor a avut ulterior de suferit.

Prima mare ocazie de gol a partidei a avut-o Știința. În minutul 11 al meciului, Anghelina a tras din lovitură liberă de la 30 de metri, dar portarul gadelor a reușit să respingă în corner, după o intervenție avută în extremis. Însă, în minutul 14, la un duel mai bărbătesc între Voicu și Borța, atacantul Știnței îl șterge cu cotul pe adversarul său, iar jucătorul craiovenilor primește cartonaș galben, deși gazdele îl voiau pe cel roșu. În minutul 16 al primului mitan, la un duel mai tare între Baeten și Llullaku mijlocașul Științei vede și el cartonașul galben.

În minutul 20 al meciului, Concordia are prima mare ocazie a sa de gol, dar portarul Științei, Robert Popa își arată clasa și respinge de lângă bară cu ajutorul unui plonjon formidabil. În minutul 32 al meciului jucătorii lui Claudiu Niculescu îi solicită din nou arbitrului să le acorde oltenilor un cartonaș roșu, după ce Luboya îl lovește și el cu cotul, în cap, involuntar pe Cherecheș, iar acesta a sângerat. Astfel, la pauză se intră un 0-0, și sesizând că elevii săi riscă o eliminare, Stângă a decis să îl oprească la cabine pe Voicu, cel care avea deja un cartonaș galben, și să îl trimită în locul acestuia pe Raicea. Iar micuțul mijlocaș al Științei și-a făcut imediat prezența pe teren prin raidurile sale de pe partea stângă, cele care le-au dat mari bătăi de cap fundașilor Concordiei. În mintul 50 al meciului, Raicea a fost la un pas să deschidă scorul, dar nu a reușit să reia în plasă mingea centrată de Luboya.

În minutul 60 Llullaku are și el o mare ocazie de gol, dar nu a reușit să îl învingă pe Popa. Patru minute mai târziu, bravul Robert Popa iese și plonjează la picioarele lui Deac, cu orice risc de accidentare, iar atacantul Concordiei îl lovește în arcadă.

Portarul Științei prinde mingea, dar rămâne nemișcat pe gazon, iar suporterii Științei s-au dus imediat cu gândul la faza în care în 2002, Marius Șuleap l-a lovit în cap pe fostul portar al Universității Craiova, Cristi Neamțu. Știind clar că l-a lovit în arcadă pe Robert Popa, Deac a făcut primul semne disperate către staff-urile medicale ale celor două echipe ca să intre cât mai repede pe teren. Jucătorul lui Claudiu Niculescu s-a temut să nu fi provocat o tragedie și s-a luat cu mâinile de cap. Popa a primit primele îngrijiri medicale pe gazon, iar după ce i-a fost oprită sângerearea de la arcadă a fost transportat la spital pentru un control mai amănunțit. De menționat că acesta a părăsit terenul pe picioarele sale.

Meciul a continuat după patru minute de întrerupere, iar în locul lui Popa a intrat Mario Eanache, 17 ani, cel care a avut și el serios de lucru în ultimele 30 de minute ale jocului, cu tot cu prelungiri. În minutul 78 Stângă a mutat din nou ofensiv. L-a scos de gazon pe Luboya și l-a băgat pe Compagno. Acesta s-a dus direct în avanposturi, iar Bălan a trecut pe dreapta în locul lui Luboya. Cristea a intrat și el în locul lui Anghelina.

În minutul 86, Denis Ispas, intrat în locul accidentatului Diallo, a reluat cu capul o centrare bună din corner al lui Baeten, dar portarul gazdelor a respins miraculos în bară și Concordia a scăpat fără gol, așa cum a scapat și FCU, după ce Younes a scăpat singur cu Mario Enache, în mintulul 90, dar nu a  reușit să îl învingă pe puștiul alb-albaștrilor. Partida s-a terminat la egalitate 0-0, iar FC Universitatea Craiova se află acum cu trei puncte avans peste Poli Timișoara. Știința are 31, iar bănățenii au 28.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

P