Site Loader

“Cea mai importantă este gândirea jucătorilor pentru că au înțeles că, pentru a avea rezultate, trebuie să fie o echipă și să lucreze împreună în atac și în apărare.” – Giovanni Costantino

Î: Câteva cuvinte despre meciul cu FC Voluntari

Giovanni Costantino: Voluntari vine după o victorie bună împotriva celor de la Rapid. Este o echipă periculoasă pe teren propriu. Și noi venim după o victorie bună. Va fi un meci greu, dar sunt pregătiți pentru el. Bineînțeles, ei au avut cu două zile mai mult de odihnă decât noi, iar asta este important, dar încercăm să ne refacem energia pentru meci.

 

Î: Jucați cu echipa de pe primul loc în clasamentul ultimelor 5 etape, 3 victorii și 2 remize. Cum vedeți partida?

Giovanni Costantino: Și noi venim după 3 victorii în ultimele 4 partide, iar asta este important. Ei vin după o perioadă bună. Nu au mai pierdut de mult timp. Sunt într-o formă bună fizic și mental, dar, așa cum le spun și jucătorilor, totul este despre noi. Dacă avem o mentalitate bună, putem să batem pe oricine, chiar și pe FCSB, chiar dacă nimeni nu a crezut asta, eu am spus-o și a fost adevărat.

 

Î: Întâlniți Voluntari și în sferturile Cupei României. Care partidă este mai importantă pentru dumneavoastră?
Giovanni Costantino: În acest moment, meciul de mâine. Meciul de Cupă este foarte departe de acum. Chiar cred că putem să câștigăm Cupa României, dar meciul cu Voluntari din Cupă este foarte desparte.

 

Î: Sunt 2 meciuri consecutive fără gol primit. Ce s-a schimbat?

Giovanni Costantino: Când am ajuns aici, „portarii nu sunt bine”, „fundașii nu sunt bine”. Toată lumea zicea asta. Când am ajuns aici, am ajuns pentru că am crezut foarte mult în echipă. Am fost unul dintre cei care au crezut mult mai mult decât oricine altcineva în echipă. Am norocul de a avea jucători care muncesc din greu. Încă din prima zi în care am ajuns, erau dispuși să muncească. S-au antrenat, s-au dezvoltat, dar nu este doar despre portari sau fundași, ci și despre mijlocași și atacanți. Al doilea gol din meciul cu FC Botoșani a fost din recuperarea lui Chițu în careul nostru. Asta înseamnă că toată echipa este implicată în apărare pentru că ne-am schimbat complet mentalitatea echipei. Trebuie să ne luptăm pentru a avea rezultate! Toată lumea zică că echipa este bună acum. Chiar cred că este bună, dar este ca o mașină. Multă lume poate să se gândească că este o mașină frumoasă, dar dacă o roată este spartă, un FIAT 500 sau o LADA pot să fie mai rapide decât un Ferrari. Ce fac eu aici, este să repar totul ca mașina să meargă. Aici este și meritul lui Gabriele Aldegani care este antrenorul cu portarii, Maurizio Morra și Vali David, antrenorii secunzi, pentru că aici nu vorbim doar despre portari, ci și despre jucători precum Blănuță care a început să înscrie goluri deoarece fac antrenamente individuale. Suntem într-o formă fizică bună pentru că Dan Vasilică este un preparator fizic bun. Avem persoane precum Eduard Zelgin, Gabi Blondu sau Robert Săceanu care ajută pe toți să meargă în direcția cea bună, dar cel mai important factor este mentalitatea lor bună pentru că înțeleg că pentru a avea rezultate bune, trebuie să lucrăm împreună în apărare și în atac. Cel mai important e că jucătorii cred în ei și lucrează împreună. Și sper că putem să fie mai bine pentru că sper că este doar începutul. Încă nu am făcut nimic. Este doar începutul.

 

Î: Voluntari s-a impus mereu pe teren propriu. Credeți că putem schimba „tradiția”?

Giovanni Costantino: Nici FCSB nu a pierdut de mult timp, dar am câștigat. Fiecare meci este diferit. Nu poți să compari un sezon cu altul. Când începe meciul, nu te mai gândești la lucruri de acest fel.

 

Î: Ce părere aveți despre stilul de joc al celor de la Voluntari?

Giovanni Costantino: Voluntari este o echipă care este foarte solidă. Se apără foarte bună. Au jucători cu experiență. Au arătat și în meciul cu Rapid că nu au avut multe șanse de gol, dar au câștigat.

 

Î: Benji, cum vezi partida de mâine?

Benjamin Van Durmen: Este un meci ca oricare altul. Trebuie să îl tratăm serios. Ne pregătim pentru el. Trebuie să dăm totul pe teren. Dacă vom avea mentalitatea potrivită, putem să câștigăm acest meci.

 

Î: Cum vă simțiți după aceste victorii? Aveți mai multă încredere?

Benjamin Van Durmen: Da, avem mai multă încredere, bineînțeles, dar acele meciuri au trecut, iar acum trebuie să ne axăm pe meciul următor și suntem pregătiți să câștigăm.

 

Î: Ai fost folosit pe mai multe posturi. Te reprezintă cel mai bine poziția de mijlocaș?

Benjamin Van Durmen: Da. Este poziția mea de când am început să joc fotbal. Acolo mă simt cel mai bine pe teren, dar sunt pregătit să îmi ajut echipa dacă este nevoie să joc pe alte poziții. Nu este o problemă pentru mine.

 

Î: Știm că este o perioadă de foc. Băieții sunt obosiți, dar care este secretul pentru a obține maximul de puncte din aceste două meciuri rămase în 2023?

Giovanni Costantino: Nu am secretul. Știu doar ce înseamnă munca. Este singurul mod în care putem avea rezultate. Fiecare meci este diferit. Voluntari nu este Petrolul. Bineînțeles că vom face și schimbări față de meciul cu Botoșani. Spre exemplu, am jucat cu Blidar care nu a jucat foarte mult în ultimii ani. Este doar un exemplu că pot să contez pe oricare jucător pe care îi am la dispoziție deoarece cred că pot conta pe toți, deci când aleg pe cineva să joace, cred că poate da 100% pentru echipă.

 

Î: Suporterii și-au anunțat prezența la Voluntari. Ce le transmiteți?

Giovanni Costantino: Suporterii sunt incredibili pentru că, într-o zi de luni, lucrătoare, ne-au susținut 90 de minute și știu că a fost greu pentru că meciul a fost după-masa. Știu că mâine nu este momentul perfect pentru un meci, vinerea, după-masa, dar știu că ne vor susține și că vor veni foarte mulți suporteri la Voluntari. Sper să îi facem fericiți. Noi muncim pentru ei. Știu că sunt mulți suporteri care iubesc FCU. Avem foarte mulți suporteri. Știu și că mulți oameni nu susțin FCU, dar trebuie să muncim pentru oamenii care ne iubesc. Trebuie să îi facem fericiți. Cei care ne critică, nu se bucură că am câștigat cu Botoșani sau FCSB și sper să nu se bucure nici de rezultatele pe care le vom avea pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

P