Site Loader

AVANCRONICĂ | Întâlnire studențească între Craiova și U Cluj

Știința susţine astăzi, începând cu ora 20:00, un meci de tradiţie împotriva celor de la “U” Cluj, un meci al ambițiilor celor două echipe pentru a acumula cele 3 puncte puse în joc, în vederea unui play-out care se anunță crâncen.

Înaintea acestei runde, leii sunt pe locul 12, cu 24 de puncte, iar clujenii se situează două poziții mai jos, pe 14 (loc de baraj) cu 23 de puncte. La capitolul ”moral”, însă, lucrurile stau diametral opus pentru fiecare combatantă. În vreme ce oltenii n-au cum să nu fie marcați de suspendarea meciului cu Sepsi, ardelenii vin după două evoluții bune, cu Rapid București (0-0) și cu Voluntari (2-1). În plus, în urma recentelor evenimente, conducerea Craiovei a decis ca următoarele meciuri de acasă să se dispute fără spectatori.

Dacă ne uităm pe ultimele rezultate, ele n-au fost rele, dar locul în ierarhie e unul modest.

În prima etapă a anului, Craiova a făcut 1-1 acasă cu UTA Arad.

Oaspeţii, Universitatea Cluj, a făcut 0-0 cu Rapid etapa trecută, după ce câștigaseră cu 2-1 în fața celor de la Voluntari, în primul meci din 2023.

“U” Cluj au patru înfrângeri la rând în deplasare, la Sepsi, Petrolul, CSU și Farul. Singurul succes în deplasare, de la promovare, a fost 1-0 la Mioveni.

În meciul tur, partida “U” Cluj – “U” Craiova 1948 s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

H2H

Primul meci dintre “U” Craiova și “U” Cluj a avut loc pe data de 13 septembrie 1964 și s-a încheiat cu victoria şepcilor roşii, scor 5-0.

Istoria meciurilor directe, în ultimele 66 de întâlniri:

• “U” Craiova: 33 victorii
• “U” Cluj: 19 victorii

Totuși, 14 partide între cele două echipe studențești s-au terminat la egalitate.

Cel mai spectaculos meci dintre cele două formații a fost cel din sezonul 1980/81, atunci când juveţii au învins categoric cu scorul de 7-0.

Un răspuns la “AVANCRONICĂ | Întâlnire studențească între Craiova și U Cluj”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

P