Suporteri de legendă
Click pentru a mări fotografia
Tudor Gheorghe
Publicat pe 13 iunie 2013, 14:31

A jucat roluri în creaţii precum: „Mitică Popescu” de Camil Petrescu, „Filfizonul pedepsit” de John Vanbrugh, „Unchiul Vanea” de Anton Cehov sau în „Piticul din grădina de vară”, de Dumitru Radu Popescu.

În 2002, Ion Iliescu i-a conferit lui Tudor Gheorghe ordinul național Steaua României în grad de Cavaler: „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

Tudor Gheorghe este un fost suporter al Universităţii Craiova. În Gazeta de Oltenia, din februarie 2004, a declarat că: “Am compus O iubire alb-albastră atunci când Universitatea a fost la un gol de finala Cupei UEFA. Am sperat că melodia va rămâne peste timp, şi uite că aşa s-a şi întâmplat. Fanii fredonează şi azi Ţinem cu echipa noastră / Şi la bine şi la greu / O iubire alb-albastră / La Craiova e mereu! ”

Tudor Gheorghe s-a născut în 1 august 1945, în comuna Podari, judeţul Dolj. Astăzi, susţine recitaluri în țară și străinătate. Dar şi interpretează roluri pe scena Naționalului craiovean.

Alte informații:
NUME DE LEGENDĂ
MECIURI CELEBRE
Logo Editie Speciala
Cetatea Banilor City
Logo Oltenia 3TV