Suporteri de legendă
Click pentru a mări fotografia
Cristi Minculescu
Publicat pe 13 iunie 2013, 14:34

Cristi Minculescu s-a născut în 9 ianuarie 1959, în Piteşti. Şi-a început cariera în 1979, ca solist al trupei Harap-Alb. În 1982, împreună cu chitaristul Adrian Ilie a înfiinţat trupa Voltaj. Minculescu a fost vocalistul trupei Iris mai bine de 30 de ani. În total, Cristi Minculescu a înregistrat cu Iris 19 CD-uri și DVD-uri.

Echipa de fotbal Universitatea Craiova este una dintre marile lui pasiuni. Într-o pagină de revistă scria: Cristi Minculescu ţine de aproape 3 decenii cu Universitatea. Solistul îşi aduce aminte că “Era în toamna lui ’73, adică ediţia de campionat când alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu. Eu jucam o miuţă cu băieţii în curtea şcolii, ţin minte că era Şcoala Generală nr. 21 şi la un moment dat am rămas interzişi. Dinspre stadion s-a auzit asa, ceva, ca un muget. Am aflat apoi că marcase Oblemenco golul victoriei în meciul cu Politehnica Iaşi şi chestia se întâmplase prin minutul 93. Urletul acela al tribunelor m-a fascinat”.

Universitatea Craiova este „singurul lui defect”, după cum spune prietenul său, Cristian Mihăilescu. Cristi Minculescu este prieten cu Ilie Balaci, fosta glorie a clubului de fotbal din Craiova.

Alte informații:
NUME DE LEGENDĂ
MECIURI CELEBRE
Logo Editie Speciala
Cetatea Banilor City
Logo Oltenia 3TV