Suporteri de legendă
Click pentru a mări fotografia
Adrian Păunescu
Publicat pe 13 iunie 2013, 14:28

În cadrul cenaclului, Păunescu a încurajat cultura de masă îndrăgită de publicului tânăr. El a inventat sintagmele generația în blugi și muzică tânără.

A debutat ca autor literar în 1960. Este autorul a peste cincizeci de cărţi, majoritatea volume de versuri. Cărțile sale au fost editate într-un tiraj record de peste un milion de exemplare. Talentul său poetic a fost apreciat de mulți critici literari. Șerban Cioculescu a spus că Adrian Păunescu că este cel mai mare poet social de după Tudor Arghezi. Iar Eugen Simion îl considera  ultimul mare poet social român".

 Adrian Păunescu a fost unul dintre cei mai vechi şi mai cunoscuţi fani ai Universităţii Craiova. A fost autorul el Cântecului pentru olteni. Cântec, considerat unul dintre imnurile echipei. Tot Adrian Păunescu este şi cel care a numit-o pe Universitatea “Campioana unei mari iubiri”. Fostul portar al Craiovei Maxima, Silviu Lung, a declarat că “ataşamentul lui Adrian Păunescu faţă de Universitatea Craiova a fost total. A iubit oraşul, echipa şi a fost iubit de toată lumea”.

Alte informații:
NUME DE LEGENDĂ
MECIURI CELEBRE
Logo Editie Speciala
Cetatea Banilor City
Logo Oltenia 3TV