Ştiri
Click pentru a mări fotografia
Universitatea revine pe baze solide
Publicat pe 8 iunie 2013, 09:45

Discuţiile cu moderatorii emisiunii şi suporterii care au intrat în direct au fost clare şi obiective. Fiecare ţintă a fost atinsă concret, lucrurile urmând să se desfăşoare pe baze solide. Astfel, există 99,9 la sută şanse ca Universitatea să revină la viaţă din vară, restul de 0,1 la sută ţinând de situaţii neprevăzute. S-a dezvăluit şi bugetul cu care se ţinteşte promovarea, acesta fiind cifrat la un milion de euro.

I-am spus lui Ilie Balaci că îi dau 500.000 de euro la sfârşitul lui mai şi alte 500.000 de euro în septembrie.

Adrian Mititelu

 

În privinţa organizării clubului, acesta va avea în acţionariat o asociaţie a suporterilor, Primăria, dacă se doreşte Consiliul Judeţean şi Universitatea din Craiova, şi, fireşte, pe actualul patron. Clubul va fi condus de un consiliu director, în care fiecare parte îşi va trimite câte un reprezentant.

 

În mai se definitivează proiectul. Va fi un club nou. Pornim de la zero. 25 - 30 la sută din acţiuni le vom da unei asociaţii a suporterilor, care, în cinci - 10 ani, sper să aibă pachetul majoritar al Universităţii Craiova. Până atunci, Consiliul de Administraţie al clubului, cel care va lua deciziile majore, va fi format din cinci membri - unul desemnat de Asociaţia Suporterilor, unul de Primărie, sper de judeţ, de Universitate şi unu - doi mă vor reprezenta pe mine. Legat de Asociaţia Suporterilor, sper să ajungă la 40 - 50.000 de membri, astfel şi brandul Universităţii ar prinde valoare. Vom porni cu o cotizaţie simbolică, de doi euro.

Adrian Mititelu

 

Referitor la lotul de jucători pe care se va baza viitoarea conducere tehnică, şi aici lucrurile au fost clare.

Adrian Mititelu a negat pista Sportul Studenţesc:

Nu ne interesează pe noi varianta Sportul. Nu mă bag peste Şiman. Ştiţi cum se spune: ce mie nu-mi place, altuia nu-i face. Cum ar fi să încerc să-i iau lui Şiman jucătorii, după ce Federaţia a făcut acelaşi lucru cu mine? Apoi, să aduc o groază de bucureşteni, ce simt ei pentru Craiova?

Se doreşte formarea unei echipe pe filon autohton, din jucătorii tineri olteni şi prin încercarea de readucere a jucătorilor care au activat la club până la dezafiliere. Bineînţeles, o îmbinare a celor două strategii.  

Ştiinţa, o echipă cu soluţii tehnice

În privinţa antrenorului, Adrian Mititelu a spus în cadrul emisiunii că nu a abandonat pista Ţicleanu, dar că sunt şi alte soluţii pentru banca tehnică. “Eu nu duc lipsă de soluţii. Dar numirile iniţiale le-am făcut pentru Balaci şi Ţicleanu, care au fost mereu alături de echipă.” Altfel, până la demolarea templului “Ion Oblemenco”, echipa va juca acolo. După demolare, se pare că există un plan de rezervă, ca echipa să evolueze pe terenul “Zoli Crişan”. Patronul echipei plănuieşte aducerea ori construirea a două tribune pe schelet metalic, astfel încât măcar 5.000 de oameni să poată asista la meciurile noii formaţii. Aşa cum a precizat Mititelu de la bun început, obiectivul echipei pe termen scurt este promovarea din primul sezon.

Alte informații:
NUME DE LEGENDĂ
MECIURI CELEBRE
Logo Editie Speciala
Cetatea Banilor City
Logo Oltenia 3TV