Ştiri
Click pentru a mări fotografia
Universitatea Craiova - subiect de presă în Brazilia
Publicat pe 31 martie 2015, 17:07

Cazul Ştiinţei a fost dezbătut la un important post de radio din Sao Paulo.
Radio CBN Diario Brasil a analizat în cadrul unei emisiuni de sport situaţia nemaiîntâlnită din viaţa clubului de fotbal Universitatea Craiova.

Jurnaliştii brazilieni sunt extrem de surprinşi de ceea ce i s-a întâmplat Ştiinţei, dar şi de faptul că o altă grupare înfinţată ilegal cu sprijinul Primăriei şi al Federaţiei vrea să acapareze istoria şi tradiţia clubului Universitatea Craiova.

De remarcat este faptul că un student al facultăţii de jurnalistică din Sao Paulo, colaborator al postului de radio menţionat, vrea să se deplaseze pe cont propriu la Craiova pentru a se întâlni cu suporterii Universităţii Craiova, dar şi cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal pentru a culege informaţii direct de la faţa locului.

Din conţinutul celor peste şapte minute din cadrul emisiunii respective se observă nedumerirea jurnaliştilor brazilieni cu privire la existenţa unui asemenea caz apreciat de ei ca fiind unic în lume.

Mai jos vă redăm integral cele şapte minute ale emisiunii de radio CBN Diario Brasil difuzată în urmă cu circa două zile.

Orice alte cuvinte sunt de prisos.

 

 

 

Rep.: Când iubirea pentru o echipă este fără limite, nici o distanţă nu este prea mare. La fel este şi în cazul studentului Joao Vitor Roberge, care învaţă la Facultatea de Jurnalistică Santa Catarina. Acum câţiva ani, prin intermediul computerelor, a cunoscut echipa Universitatea Craiova. Pentru că iubirea pentru această echipă nu are nici o limită, obiectivul lui este de a ajunge în România anul acesta pentru a acumula cât mai multe informaţii despre ce se întâmplă cu această echipă.

De unde o sa faci rost de bani pentru a ajunge în Romania?

Joao Vitor Roberge: Buna ziua ! Din economiile personale, din banii luati de la familie, iar cealalta parte de bani sper sa o obtin dintr-o campanie de finantare din partea prietenilor si a altor persoane. Vreau sa fac obtin acesti bani pentru a avea o calatorie cat mai sigura deoarece vin singur in Romania, o sa am cateva ajutoare si din Romania, in principiu, acesta o sa fie primul pas. Cine vrea sa ma ajute in aceasta campanie, ma poate ajuta cu 20 reais (nr. moneda braziliana)


Rep.: De ce crezi tu ca persoanele ar trebui sa fie interesate de ce se intampla acolo ?

Joao Vitor Roberge: Pentru mai multe informatii, cei interesati pot sa acceseze site-ul www.ocraiovano.wordpress.com


Rep.: Pentru a afla mai multe despre istoria acestei echipe, explica-ne mai mult despre ce se intampla acolo. Explica-ne cum s-a intamplat ca dintr-o echipa sa fie doua iar acum s-a ajuns la aceasta polemica.

Joao Vitor Roberge: Este adevarat, este un caz inedit, foarte rare cazuri ca acesta dar eu cred ca numai in Romania se poate intampla. Universitatea Craiova este o echipa de traditie in fotbalul romanesc, este unul dintre cele mai iubite cluburi, si una dintre echipele cu cei mai multi suporteri, castigatoare a patru campionate, sase cupe si prima echipa din Romania prezenta in cupele europene, fiind prima echipa din Romania care a ajuns in semifinala Cupei Uefa si prima care a ajuns in sferturile Cupei Campionilor, fiind eliminata de Bayern Munchen si in Cupa Uefa fiind eliminata de Benfica cu un gol marcat in deplasare de portughezi.
Ce s-a intamplat? In 2011 FC Universitatea Craiova a fost exclusa din competitie pentru ca proprietarul nu a vrut sa plateasca o restanta unui antrenor iar clubul a fost suspendat timp de 2 ani. Datorita protestelor care au fost facute dupa acest incident, echipa a fost reintrodusa in competitie si in acelasi timp s-a mai format inca o echipa infiintata de catre primaria orasului, spunand ca ei sunt echipa infiintata in 1948 si acum cele doua cluburi si-au impartit suporterii, majoritatea suporterilor sustinand in continuare FC Universitatea Craiova


Rep.: Aceste doua cluburi joaca in acelasi campionat  in acest moment ?

Joao Vitor Roberge: Nu, pentru ca FC Universitatea inca odata a iesit din competitie in 2014 pentru ca patronul, Adrian Mititelu, nu mai avea resurse sa-si platesca jucatori si acum clubul actual, CS Universitatea, avand mai multi bani incerca prin orice mijloc sa-si atraga suporterii de partea lor. CS Universitatea a fost infiintata direct in liga a doua iar in acest an a intrat in prima liga si are mari sanse sa ajunga in Europa League.


Rep.: Cum te descurci cu limba romana?

Joao Vitor Roberge: Nu am gasit nici un profesor de limba romana pe aici, dar cu ajutorul internetului si cu ajutorul unor suporteri de la Universitatea am inceput sa vorbesc putin limba romana.


Rep.: Ai pe cineva care sa te gazduiasca in Romania ?

Joao Vitor Roberge: Am multi prieteni pe care i-am cunoscut pe facebook si care s-au oferit sa ma ajute


Rep.: Este bine ca ai pe cineva care sa te gazduiasca si te rog sa ne mai zici inca odata site-ul unde cei interesati pot afla mai multe detalii despre aceasta poveste nebuna

Joao Vitor Roberge: Cine vrea sa afle mai multe despre aceasta poveste sa intre pe site-ul www.ocraiovano.wordpress.com, si acolo puteti gasi totul despre aceasta poveste nebuna si despre fotbalul romanesc iar cei care vor sa ma ajute, gasesc toate detaliile acolo.


Rep.: Totul este cert, ati auzit acum studentul in jurnalistica Joao Vitor Roberge care este pe cale sa mearga in Romania si sa ne aduca istoria celei mai nebune povesti din fotbalul modial.

Alte informații:
NUME DE LEGENDĂ
MECIURI CELEBRE
Logo Editie Speciala
Cetatea Banilor City
Logo Oltenia 3TV