Ştiri
Click pentru a mări fotografia
Universitatea Craiova încheie cu victorie sezonul regulat
Publicat pe 2 decembrie 2013, 00:16

În prezenţa a peste 5.000 de suporteri, Universitatea Craiova a câştigat ultima partidă din sezonul regulat, mult mai clar decât o arată scorul, 2-0.  A fost o partidă începută sâmbătă, la ora 17 şi continuată a doua zi, duminică, de la ora 13. Sâmbătă după-amiază, peste 3.000 de spectatori au venit să vadă Ştiinţa evoluând acasă, după doi ani şi jumătate, din postura de gazdă. Condiţiile atmosferice au făcut însă ca meciul să fie oprit. Înainte ca oficialii partidei să ia această decizie, Universitatea reuşise însă să deschidă scorul, în minutul 24, prin Michael Baird. Forţat, s-a fluierat finalul meciului, iar conducătorii celor două echipe au decis ca partida să se reia duminică, de la ora 13.

În a doua zi a meciului, cel puţin 5.000 de oameni au venit la stadion, şi cu siguranţă nu au regretat. În cele 20 de minute rămase din prima repriză, Universitatea Craiova îşi putea dubla avantajul, printr-o execuţie de stil a lui Baird. Acesta a reluat un voleu din 10 metri, însă Popescu s-a întins salvator şi a respins balonul peste.  Repriza a doua a continuat cu Universitatea în atac şi oaspeţii, Minerul Motru, căutând golul egalizator.  Bălan iroseşte o bună ocazie în minutul 57 când Popescu, bătut de şutul atacantului nostru, este ajutat de noroc. Mingea se opreşte pe linia porţii, iar portarul reţine, după ce scăpase balonul.

În minutul 71, Michael Baird reuşeşte din nou o execuţie frumoasă, dar Popescu îşi salvează iar echipa cu o paradă de excepţie. Şapte minute mai târziu, Frăsineanu nu găseşte spaţiul porţii din circa 7 metri, după o lansare perfectă a lui Dorel Stoica.  Universitatea se aruncă în atac pe finalul partidei, pentru a evita un deznodământ nefiresc cursului jocului, iar eforturile “alb-albaştrilor” sunt recompensate în minutul 85. Cornel Frăsineanu aduce o minge până în careul de şase metri, pe partea stângă, centrează pe parte opusă spre Dorel Stoica, iar acesta îl serveşte excelent pe Michael Baird, care nu mai ratează execuţia şi înscrie pentru 2-0.

Fluierul de final consfinţeşte un rezultat absolut normal, poate prea mic în raport cu ocaziiile de gol avute. Gabriel Zahiu, tehnicianul celor de la Minerul Motru, a declarat, la conferinţa de presă, că diferenţa de scor a făcut-o maturitatea jucătorilor de la Universitatea Craiova care au evoluat şi în prima ligă.


Dacă se juca doar astăzi, aveam o şansă în plus. Practic, am reînceput de la 1-0, e mai greu să remontezi rezultatul. Nu spun că Universitatea a câştigat pe nedrept, dar şi noi ne-am creat ocazii de a marca.
A spus Gabriel Zahiu


Nicolo Napoli le-a mulţumit din nou suporterilor, care au fost alături de echipă, la primul meci pe terenul propriu.


Au venit foarte mulţi oameni, şi aseară (sâmbătă – n.r.), şi astăzi (ieri – n.r.).  Le dedicăm suporterilor noştri această victorie şi îi aşteptăm să fie alături de noi şi de acum înainte.
A declarat “Mister”


Despre joc, tehnicianul nostru a spus că primele 20 de minute (practic restanţa primei reprize) nu au fost atât de bune, dar au fost urmate de o a doua repriză în care Universitatea a fost autoritară în teren.


Ne-am creat mai multe ocazii, am reuşit să înscriem şi al doilea gol. Echipa este sus, chiar dacă am avut cel mai greu sezon al Universităţii. Să joci tot timpul în deplasare, nu este uşor.
A mai declarat Nicolo Napoli

Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova, a declarat:
Sper să trecem peste această iarnă, va fi foarte dificilă, să mai aducem 3-4 jucători, să atacăm promovarea cu şanse reale. Oricum, dacă jucam de la început la Craiova, eram pe altă poziţie în clasament, eram mai bine financiar, mai bine din toate punctele de vedere.


În urma rezultatului de ieri, Universitatea Craiova încheie sezonul regulat pe locul al patrulea în campionat, cu 22 de puncte.

Alte informații:
NUME DE LEGENDĂ
MECIURI CELEBRE
Logo Editie Speciala
Cetatea Banilor City
Logo Oltenia 3TV