Ştiri
Click pentru a mări fotografia
Scrisoare deschisă către Municipiul Craiova
Publicat pe 5 august 2013, 22:28

 

 

Scrisoare deschisă către Municipiul Craiova

 

În atenţia doamnei primar Lia Olguţa Vasilescu

Stimată doamnă, miercuri, 7 august, echipa de fotbal Universitatea Craiova îşi începe activitatea precompetiţională în Municipiul Craiova. Aşa cum bine se cunoaşte, din 27 iunie aţi dat o dispoziţie abuzivă, interzicând intrarea în complexul “Ion Oblemenco” reprezentanţilor Universităţii Craiova, deşi imobilul în cauză este deţinut cu acte în regulă de Fotbal Club Universitatea Craiova.

 

De asemenea, este de notorietate faptul că Fotbal Club Universitatea Craiova a investit o sumă considerabilă în modernizarea parţială a complexului “Ion Oblemenco” (tribuna oficială, administrativ), dar şi a terenului de joc. Nu în ultimul rând, în cele două terenuri de antrenament construite în cadrul complexului. Toate aceste investiţii s-au făcut din dorinţa de a putea îndeplini condiţiile minime pentru buna desfăşurare a activităţii fotbalistice. Aceste lucrări au fost recunoscute şi apreciate de reprezentanţii Municipiului Craiova la acea vreme prin mai multe documente încheiate şi de care dumneavoastră aveţi cunoştinţă. De fapt, dumneavoastră cunoaşteţi foarte bine situaţia juridică a complexului “Ion Oblemenco”, mai ales prin prisma faptului că, în campania electorală, aţi apelat în două rânduri la Fotbal Club Universitatea Craiova pentru a putea găzdui mitinguri electorale în incinta stadionului. Mitinguri în cadrul cărora aţi afirmat, în repetate rânduri, că veţi sprijini echipa de fotbal Universitatea Craiova, în primul rând prin construirea unui nou stadion în Municipiul Craiova. Suntem la 14 luni distanţă de când v-aţi dat cuvântul că o să sprijiniţi, atât cât permite legea, Universitatea Craiova şi iată că nu numai că nu v-aţi ţinut de cuvânt, dar ne-aţi închis uşa în nas acolo unde noi, cu bună-credinţă, v-am deschis-o în campania electorală.

 

Stimată doamnă, de-a lungul existenţei acestei echipe a existat o relaţie foarte apropiată între echipă şi municipiu. Clubul şi oraşul au creat o unitate care a dus deseori la rezultate şi faimă. Indiferent de cine a condus oraşul sau clubul, până la urmă a primat interesul celor două entităţi. Şi dumneavoastră şi noi, cei care conduc acum clubul, suntem trecători, dar important este să fim loiali şi corecţi faţă de un brand pentru care unii şi-au dat sănătatea şi chiar viaţa sau alţii şi-au pierdut averea.

 

Nu aveţi suportul majorităţii cetăţenilor Craiovei pentru a vă purta astfel cu Fotbal Club Universitatea Craiova, ba mai mult, foarte mulţi dintre ei v-au votat şi pentru promisiunile pe care le-aţi făcut în campania electorală vizavi de acest club.
Mandatul unui primar se caracterizează în primul rând prin fidelitatea faţă de cetăţeni şi mai ales faţă de cei care l-au votat. Exercitarea acestui mandat înseamnă în primul rând a fi în slujba lor, şi nu să le facă rău, interesele personale sau de grup nu trebuie să primeze în fata intereselor colective legitime.   


Poate că, de-a lungul timpului, şi cei care au condus clubul, dar şi cei care au condus oraşul au făcut multe greşeli - din orgoliu, din prostie sau poate din neştiinţă, dar nimeni nu a încercat vreodată să dărâme acest club.
Trăim într-un stat membru al Uniunii Europene, dreptul la proprietate este sacru. Terenurile din incinta complexului “Ion Oblemenco” sunt munca noastră, banii noştri şi avem mare nevoie de ele, nu vă puteţi comporta ca în anii ’50 să ne interziceţi accesul în casa noastră!

 

Stadionul “Ion Oblemenco” şi Universitatea Craiova au fost o familie dintotdeauna şi niciodată vreun politician, indiferent de regim, nu a încercat să o destrame, aşa că, vă rugăm respectuos, ÎNCERCAŢI SĂ DAŢI DOVADĂ DE REALISM ŞI SĂ ÎI DAŢI CEZARULUI CE-I AL CEZARULUI. STADIONUL «ION OBLEMENCO» ESTE CASA ŞTIINŢEI ŞI AVEM DREPTUL SĂ FIM ACOLO!

Fotbal Club Universitatea Craiova

Alte informații:
NUME DE LEGENDĂ
MECIURI CELEBRE
Logo Editie Speciala
Cetatea Banilor City
Logo Oltenia 3TV