Ştiri
Click pentru a mări fotografia
Scrisoare deschisă
Publicat pe 1 iunie 2014, 18:54
Fotbal Club Universitatea Craiova
 
 
Către            Federaţia Română de Fotbal
În atenţia      Comitetului Executiv
Spre ştiinţa   Domnului Răzvan Burleanu, preşedinte ales al Federaţiei
 

 

Stimaţi domni,
 
Societatea comercială Club Sportiv U Craiova S.A. este UN CLUB ILEGITIM şi nu mai poate evolua în competiţiile fotbalistice datorită următoarelor aspecte:
  1. Neîndeplinirea criteriului legal de înscriere în competiţia fotbalistică;
  1. Încălcarea gravă a criteriilor de fair-play sportiv
 
Cu privire la punctul 1 reiterăm următoarele:
 
Structura sportivă în cauză a fost introdusă în competiţia sportivă a Ligii a II-a printr-o hotărâre abuzivă luată de Sandu Mircea şi Comitetul Executiv, contrar prevederilor Legii 69/2000, dar şi a statutului şi regulamentelor Federaţiei Române de Fotbal.
Astfel că nici la această dată nu există un cadrul legal pentru ca această persoană juridică să poată să îşi desfăşoare activitatea în cadrul competiţiei fotbalistice.
Aşa-zisa decizie de afiliere provizorie a Comitetului Executiv nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege, statut şi regulamente, prin urmare ea este nulă de drept.
Prin Legea 69/2000 legiuitorul a stabilit cadrul legal prin care sunt organizate competiţiile sportive în România.
Prin statute şi regulamente, Federaţiile îşi pot într-adevăr reglementa activitatea sportivă, însă în nici un caz nu pot încălca prevederile imperative ale legii de organizare.
Invocarea unei hotărâri a Adunării Generale din anul 2012 cu aşa-zisul loc oferit oraşului Craiova este absurdă, iar din punct de vedere juridic acest aspect este unul inexistent, deoarece acea hotărâre nu a produs nici un efect şi s-a dat în contextul abuzurilor continue împotriva Fotbal Club Universitatea Craiova, a cărei excludere face obiectul trimiterii în judecată pentru grave infracţiuni de abuz în serviciu a FRF, LPF şi alţii.
 
Cu privire la punctul 2 reiterăm următoarele:
 
Clubul Sportiv U Craiova S.A. a încălcat cele mai elementare norme de fair-play, încălcând cu bună ştiinţă statutul FRF şi în special art. 4 din cadrul regulamentului de organizare a activităţii fotbalistice.
Astfel că beneficiind de un sprijin politico-administrativ în mod ilegal şi contrar principiilor UEFA şi FIFA această structură sportivă s-a folosit în mod abuziv:
 
  • de investiţiile efectuate de-a lungul timpului de structura sportivă Fotbal Club Universitatea Craiova: terenuri de antrenament, teren de joc, etc;
  • de notorietatea şi imaginea structurii sportive Fotbal Club Universitatea Craiova;
  • în mod grosolan şi banditesc s-a folosit de imn, culori şi şi-a asumat istoria Fotbal Club Universitatea Craiova;
 
Fara nici o acoperire legală a izgonit clubul Fotbal Club Universitatea Craiova din cadrul Complexului Sportiv «Ion Oblemenco», deşi această structură sportivă îl are în folosinţă încă din anul 1967.
Reprezentanţii Clubului Sportiv U Craiova S.A. împreună cu asociaţii acestei grupări, respectiv Lia Olguţa Vasilescu, au acţionat ILEGAL prin diverse metode, folosindu-se de INFLUENŢA POLITICĂ în a bloca orice sursă de venit a structurii Fotbal Club Universitatea Craiova cu scopul ca aceasta să fie în imposibilitatea de a-şi mai putea continua activitatea, lucru care s-a şi întâmplat.
Acţionarii Clubul Sportiv U Craiova S.A. împreună cu primarul municipiului Craiova au exercitat presiuni şi trafic de influenţă împotriva societăţii Fotbal Club Universitatea Craiova pentru ca aceast club să intre în procedura falimentului, cu scopul vădit ca activitatea acestei societăţi să fie preluată în mod abuziv de Club Sportiv U Craiova S.A.
 
Toate aceste acte şi fapte sunt cunoscute de toate autorităţie statului şi în prezent cazul a fost preluat de structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Prin urmare, toate actele care stau la baza prezenţei Clubului Sportiv U Craiova S.A. în fotbalul românesc reprezintă numai abuzuri şi infracţiuni.
NU există nici o minimă acoperire legală pentru ca această echipă să mai poată activa în fotbalul românesc.
Până în acest moment datorită acestor fapte s-a înregistat deja un prejudiciu uriaş săvărşit de FRF, LPF, Lia Olguţa Vasilescu şi alţii la adresa Fotbal Club Universitatea Craiova, prejudiciu care este într-o continuă creştere cu fiecare zi ce trece şi care va fi suportat în final de întreg fotbalul românesc.
 
Prin urmare vă solicitam ca aceast club ilegal să fie trimis în ligile inferioare, acolo unde îi este locul, iar în ceea ce priveşte Fotbal Club Universitatea Craiova, Federaţia Română de Fotbal trebuie să se implice pentru ca acestă echipa de tradiţie să fie sprijinită să se reorganizeze şi să intre în competiţia sportivă, deoarece se află în această situaţie dorită abuzurilor Federaţiei Române de Fotbal.
 
Stimaţi domni! A sosit momentul să vă treziţi la realitate şi să puneţi punct acestei sarabande de abuzuri care nu duce decât la un dezastru financiar şi moral pentru întreg fotbalul românesc.
Nici un politician din România nu mai poate acoperi aceste abuzuri grave şi nu mai poate impiedica aplicarea legii cu privire la aceste fapte.
 
Sperând că măcar în ceasul al doisprezecelea veţi proceda corect şi veţi repara ce mai poate fi reparat.
 
Fotbal Club Universitatea Craiova
Alte informații:
NUME DE LEGENDĂ
MECIURI CELEBRE
Logo Editie Speciala
Cetatea Banilor City
Logo Oltenia 3TV