Ştiri
Click pentru a mări fotografia
Marca «LEII DIN BĂNIE» recunsocută ca marcă conexă a FC UNIVERSITATEA CRAIOVA de către OSIM
Publicat pe 24 februarie 2015, 14:06
Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci a admis cererea titularilor mărcii Fotbal Club Universitatea Craiova de înregistrare ca marcă similară şi a mărcii «LEII DIN BĂNIE».
Astfel că alături de mărcile FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA, FC UNIVERSITATEA CRAIOVA, ECHIPA DE FOTBAL UNIVERSITATEA CRAIOVA, CLUBUL DE FOTBAL UNIVERSITATEA CRAIOVA, TRICOUL OFICIAL AL ECHIPEI DE FOTBAL UNIVERSITATEA CRAIOVA se alătură şi marca «LEII DIN BĂNIE».
 
În acest moment tot ce este legat de numele echipei de fotbal Universitatea Craiova face parte din acest grup de mărci şi orice folosire a acestor însemne sau derivate din aceste mărci constituie infracţiune.
 
Reamintim că pe rolul Tribunalului Bucureşti titularii mărcilor mai sus menţionate, respectiv U Craiova SA, au introdus o acţiune prin care se solicită anularea mărcii CS Universitatea Craiova înregistrată de Pavel Badea şi cesionată ulterior Clubului Sportiv de Drept Public Universitatea din Craiova.
Această marcă a fost înregistrată în mod fraudulos şi cu rea-credinţă cu scopul de a afecta drepturile mărcilor mai sus menţionate prevăzute de Legea 84/1998 cu modificările ulterioare.
 
Menţionăm faptul că până în prezent nu am iniţiat o acţiune în instanţa civilă de interzicere a folosirii de către CSU Craiova a drepturilor conferite de mărcile menţionate mai sus, deoarece aceste acţiuni fac obiectul unor infracţiuni mai ample şi astfel aşteptăm reacţia statului de drept faţă de toate aceste fapte şi care fac obiectul dosarului nr 514/P/2014 aflat pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura Centrală.
 
Referitor la intoxicările prezentate de CSU Craiova cu privire la palmares, raportat la litigiul Clubul Sportiv al Armatei Steaua versus FC Steaua Bucureşti, situaţia este următoarea: 
 
- FC Universitatea Craiova se află într-o situaţie similară, chiar mai avantajoasă, ca şi Clubul Sportiv Steaua Bucureşti, deoarece marca Fotbal Club Universitatea Craiova înregistrată pentru prima dată în anul 1999 nu a fost niciodată deţinută de către clubul condus de Badea.
 
- Actualul club al lui Badea, Clubul Sportiv de Drept Public Universitatea din Craiova, nu are nici o legătură juridică cu vechiul club CS Universitatea Craiova care a funcţionat până în anul 1991, clubul lui Badea fiind un club înfiinţat în anul 2006.
 
- În raport cu cazul Steaua, FC Universitatea Craiova s-a desprins în secţie autonomă şi independentă în anul 1991, faţă de Steaua care s-a desprins în anul 1998.
 
- Clubul Sportiv al Armatei Steaua a avut câştig de cauză la Înalta Curte deoarece a fost primul titular al mărcii Steaua Bucureşti înregistrată la OSIM. SC FC STEAUA Bucureşti a obţinut o marcă similară la OSIM de abia in anul 2004 la şase ani după ce o obţinuse Clubul Sportiv al Armatei.
 
- Clubul Sportiv al armatei STEAUA faţă de CSU a avut o continuitate juridică neîntreruptă, situaţie în care nu se regăseşte Clubul Sportiv Universitatea din Craiova care în anul 1991 şi-a încetat existenţa.
 
- Persoanele juridice înfiinţate ulterior pentru a asigura sportul de învăţământ au funcţionat pe termen scurt şi nu există nici o legătură de continuitate între acestea. În CIS-ul eliberat în anul 2002 pentru clubul condus de Badea acesta figureză sub denumitea de Club Sportiv Universitar Craiova, ulterior schimbându-şi denumirea în Club Sportiv Universitatea din Craiova.
 
Din actele depuse în numeroasele cauze aflate pe rolul instanţelor Clubul Sportiv înfiinţat de Badea figurează înfiinţat în anul 2006 în urma unui ordin al ministrului.
 
În ceea ce priveşte palmaresul, asa cum a reţinut şi Înalta Curte, acesta este indivizibil cu marca de la OSIM şi nu poate fi pus în discuţie separat. Prin actul constitutiv al FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. s-a stabilit ce se întâmplă în caz de dizolvare a societăţii. 
Astfel că U Craiova S.A., societate înfiinţată în anul 2013, deţinând mărcile mai sus menţionate, este continuatoarea de drept a FC UNIVERSITATEA CRAIOVA. 
 
Prin urmare, susţinerile clandestine şi lipsite de orice raţiune juridică a reprezentanţilor CSU Craiova fac parte dintr-un plan de intoxicare a opiniei publice şi o încercare disperată de a legitima un proiect ilegal şi abuziv care îşi va găsi sfârşitul în curând.
 
Click aici pentru a vedea DECIZIA OSIM pentru înregistrare a mărcii «LEII DIN BĂNIE» ca şi marcă conexă a Fotbal Club Universitatea Craiova.
Alte informații:
NUME DE LEGENDĂ
MECIURI CELEBRE
Logo Editie Speciala
Cetatea Banilor City
Logo Oltenia 3TV