Ştiri
Click pentru a mări fotografia
Clubul Sportiv Judeţean se constituie parte civilă în dosarul de la DNA
Publicat pe 8 iunie 2013, 09:38

Astfel, Clubul Sportiv Judeţean solicită FRF şi LPF suma de 8.150.000 de euro.

Această sumă reprezintă:

- un milion de euro titlu de daune morale;

- 7.150.000 de euro reprezintă 5 la sută din contravaloarea clauzelor penale ale contractelor denunţate unilateral în urma deciziei FRF în ceea ce priveşte jucătorii: Lung Silviu, Ologu Marius, Roman Mihai, Bărboianu Ştefan, Radu Barbu, Alin Buleică, Cătălin Crăciun, Dănănae Ovidiu, Firţulescu Dragoş, Gângioveanu Cosmin, Gogoşoiu Dan, Gugu Costinel, Mecea Marian, Mişu Geo, Nicolae Nelu, Popescu Ionuţ, Preduţ Eusebiu, Suciu Cornel.

În conţinutul cererii de constituire se regăseşte o motivaţie similară cu aceea făcută cu ceva timp în urmă de Primăria Municipiului Craiova, la aceasta adăugându-se precizările exprese cu privire la jucătorii pentru care Clubul Sportiv Judeţean “Ştiinţa U Craiova” ar fi trebuit să încaseze 5 la sută din valoarea sumei de transfer.

Acţiunea Consiliului Judeţean este întemeiată în baza articolelor 15 şi 16 ale Codului de procedură penală, iar în ceea ce priveşte partea civilă în acţiune sunt invocate prevederile Codului civil, art. 998, care stabileşte că (…) orice faptă a omului care cauzează altuia un prejudiciu obligă pe acela din a cărui greşeală s-a ocazionat a-l repara (…).

 

Era normal să ne constituim parte civilă, deoarece 18 jucători dintre cei 39 pe care i-a pierdut Universitatea au fost formaţi la centrul nostru şi ni se cuvine 5 la sută din transferul lor. Aşa că acţiunea noastră este perfect legitimă şi suntem convinşi că vom obţine cel puţin o parte din aceste pretenţii. Noi am atacat şi hotărârea Adunării Generale de excludere în instanţă, aşa că am fost alături de club întotdeauna, deoarece clubul de fotbal Universitatea reprezintă judeţul Dolj.

Bogdan Pancu, directorul Clubului Sportiv Judeţean

 

Acest demers al Clubului Sportiv Judeţean este perfect legal, dar şi moral, deoarece atât Clubul Sportiv Judeţean a fost prejudiciat, dar şi judeţul Dolj, ca entitate. Universitatea Craiova este un brand al Olteniei, dar mai cu seamă al judeţului Dolj. Acest centru pe care îl finanţăm a fost creat cu scopul de a ajuta fotbalul doljean şi nu puteam să stăm cu mâinile în sân în faţa unui asemenea abuz.

Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj

 

Reamintim că în acest dosar penal s-au mai constituit parte civilă Fotbal Club Universitatea Craiova, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj, Asociaţia Suporterilor Universitatea Craiova Peluza Sud, Asociaţia Suporterilor Universitatea Craiova Legiunea 13 Gemina Severin şi Municipiul Craiova.

Alte informații:
NUME DE LEGENDĂ
MECIURI CELEBRE
Logo Editie Speciala
Cetatea Banilor City
Logo Oltenia 3TV