Ştiri
Click pentru a mări fotografia
Brandul FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA - SECURIZAT!
Publicat pe 9 iulie 2013, 17:21

Avand in vedere ca in ultima vreme s-au creat numeroase speculatii cu privire la marca UNIVERSITATEA CRAIOVA, FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA aduce opiniei publice urmatoarele clarificari:
Grupul de actionari FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA detine dreptul de inregistrare la OSIM pentru patru marci ce au stricta legatura cu clubul de fotbal UNIVERSITATEA CRAIOVA, respectiv:


Marca nr 1. FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA

 Marca nr 2. FC UNIVERSITATEA CRAIOVA

 


Marca nr 3. CLUBUL DE FOTBAL UNIVERSITATEA CRAIOVA

 Marca nr 4. ECHIPA DE FOTBAL UNIVERSITATEA CRAIOVA

 


Asadar, prin prisma prevederilor legii nr. 84/1998, nicio persoana nu poate desfasura o activitate legata de fotbal cu denumirea de "UNIVERSITATEA CRAIOVA".

Mai mult decat atat, in cadrul Oficiului National al Registrului Comertului, societatile FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA, FC U CRAIOVA SA, U CRAIOVA SA sunt detinatoare exclusive a fondului de comert (inclusiv activitati sportive) in ceea ce priveste denumirile de U CRAIOVA sau UNIVERSITATEA CRAIOVA, iar conform legii 26/1990, cu modificarile si completarile ulterioare, exclusivitatea denumirilor inregistrate sunt garantate!

Nu in ultimul rand, notorietate clubul UNIVERSITATEA CRAIOVA este recunoscuta, iar FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA este detinatoarea de drept a intregului palmares al clubului UNIVERSITATEA CRAIOVA, fiind continuatoarea si succesoarea universala a acestuia., astfel cum a statuat sentinta definitiva si irevocabila nr 89/2006 a Tribunalului Dolj.

Orice incercare de folosire a acestor marci atrage inculparea penala pentru mai multe infractiuni si este pedepsita ca atare!

Facem precizarea ca, Clubul sportiv, de drept public, Universitatea Craiova, infiintat in 1996, are rezervat la OSIM marca Clubul Sportiv Universitatea Craiova, marca ce face obiectul unei actiuni in anulare introduse de FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA. Mentionam ca, la datra inregistrarii de catre Pavel Badea a acestei marci, Clubul Sportiv Universitatea Craiova nu detinea sectie de fotbal, iar aceasta marca poate fi folosita numai la alte sporturi si, in niciun caz, nu poate fi folosita in activitatea fotbalistica.

 Mentionam faptul ca, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, fiind infiintat in 1996, este lesne de inteles ca nu are NICIO LEGATURA juridica cu fostul club sportiv ce a activat pana in 1990!

Clubul Sportiv Universitatea Craiova, fiind de drept public, nu poate deveni membru afiliat al Federatiei Romane de Fotbal, nu se poate asocia cu o alta persoana juridica, deoarece fotbalul profesionist poate fi realizat doar de cluburile private. Acesta a fost si motivul pentru care, in anul 1991, cand a avut loc reorganizarea sportului in Romania, FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA a luat fiinta din fostul Club Sportiv Universitatea Craiova. 

Alte informații:
NUME DE LEGENDĂ
MECIURI CELEBRE
Logo Editie Speciala
Cetatea Banilor City
Logo Oltenia 3TV