Ştiri
Click pentru a mări fotografia
Am dominat, dar n-am marcat
Publicat pe 11 noiembrie 2013, 00:30

Universitatea Craiova - ASA Târgu Mureş 0-0

Un joc plin de tensiune duminică, la Severin, între Universitea Craiova şi ASA Târgu Mureş, două candidate la play-off. Un meci în care ambele echipe şi-au dorit victoria, dar jucătorii Universităţii au fost mai determinaţi. Cu nervii întinşi la maxim - două bare spectaculoase în contul Ştiinţei -, elevii lui Napoli au impus rimtul jocului, dar, din nefericire, n-au reuşit să bage mingea în aţe. Oaspeţii s-au baricadat practic în propia jumătate, sperând să-i prindă pe “studenţi” descoperiţi pe un contraatac. Primele 45 de minute ale jocului le-au aparţinut pe deplin “juveţilor”. Alb-albaştrii au căutat buturile mureşene încă din startul jocului, iar pe ruta Frăsineanu - Ciucă a apărut prima ocazie.

Mijlocaşul craiovean trimite din lovitură liberă în careul oaspeţilor, mingea este reluată de căpitanul Universităţii, care nu reuşeşte însă să direcţioneze balonul pe spaţiul porţii. Cantonaţi în propia jumătate, elevii lui Sabău s-au apărat din greu pe parcursul primei reprize. Mârzeanu şi-a transpus pofta de fotbal pe gazon, fiind foarte activ pe faza ofensivă a “juveţilor”. După ce a luftat un balon în careul oaspeţilor, Mârzeanu a încercat să pună probleme de la distanţă, trimiţând un şut de la 30 de metri, dar balonul a trecut peste poartă. Încălzit bine de tempoul destul de ridicat al jocului, acelaşi Mârzeanu a ieşit în evidenţă şi la ocazia uriaşă a Universităţii cu un sfert de oră înainte de pauză. Asemănător fazei precedente golului de la Arad, insistenţa lui Buşu n-a fost în zadar, iar fundaşul a prins un balon la marginea careului, a centrat în suprafaţa de pedeapsă, mingea a ajuns la Mârzeanu, însă mingea a lovit transversala. Universitatea a trecut pe lângă deschiderea scorului, iar elevii lui Napoli puteau fi pedepsiţi peste două minute.

Oaspeţii au replicat imediat prin Buhuşi, care a şutat periculos din 8 metri, dar Ciucă s-a opus excelent şi a respins în corner. “Juveţii” au reluat atacurile, iar Nicolae l-a pus la grea încercare pe Botoşer, care a trebuit să se întindă bine la şutul mijlocaşului craiovean. Pe finalul primei reprize, Ştiinţa a mai ameninţat în două rânduri poarta oaspeţilor, dar fără reuşită. A doua repriză a început pe aceleaşi coordonate, elevii lui Napoli conştientizând miza jocului, dar şi postura de gazde, care nu le permitea să fie dominaţi. Baird le-a provocat emoţii mureşenilor prin două lovituri de cap care au nimerit spaţiul porţii, dar tăria a lăsat de dorit, iar Botoşer a reţinut fără probleme. Pulsul oaspeţilor avea să crească considerabil peste un sfert de oră, la torpila lui Ciucă din afara careului.

Căpitanul studenţilor a şutat cu sete spre poarta mureşeană, însă bara s-a opus din nou alb-albaştrilor. Ca un făcut, reluarea imediată a lui Stoianof a intrat în aţe, dar vârful Universităţii se afla în poziţie afară din joc. Pe final de meci, elevii lui Napoli au forţat deschiderea scorului, dar atacurile repetate ale “juveţilor” n-au modificat tabela. Chiar dacă în ultimele minute ale jocului oaspeţii au rămas în inferioritate numerică, Danquah primind cartonaşul roşu, eliminarea a venit târziu, iar jucătorii Ştiinţei n-au putut profita. Meci bun realizat de “studenţi”, care au fost mult mai determinaţi şi încrezători faţă de etapa precedentă.

Alte informații:
NUME DE LEGENDĂ
MECIURI CELEBRE
Logo Editie Speciala
Cetatea Banilor City
Logo Oltenia 3TV