Jucători şi antrenori de legendă
Click pentru a mări fotografia
Ion Oblemenco
Publicat pe 10 iunie 2013, 18:28

În 1968, tricolorii au făcut un turneu în America de Sud. Iar golgheterul în turneu a fost Ion Oblemenco. La revenirea în ţară, selecţionerul Angelo Niculescu l-a mai convocat pe Oblemenco la Naţională doar o dată.

În prima ligă din România a debutat la Rapid, într-un meci disputat la Cluj în 5 iulie 1964: Știința Cluj - Rapid 3-1. Oblemenco a marcat unicul gol al giuleștenilor. A revenit în 1966 la Craiova, a făcut istorie și a adus glorie pentru Știința.

Şi-a încheiat cariera de fotbalist la Galaţi în liga a II-a, în 1978. Ion Oblemenco s-a născut în 13 mai 1945, la Corabia. A decedat la 1 septembrie 1996. În același an, a fost declarat și cetățean de onoare post mortem al Craiovei. Iar Stadionul Central din Craiova îi poartă numele: Ion Oblemenco.

 

Palmares ca jucător

1958-1960: jucător la Dunărea Corabia

1960-1962: jucător la CFR Electroputere Craiova

1962-1964: jucător la CS Craiova

1964-1966: jucător la Rapid București

1966-1977: jucător la Universitatea Craiova (a câștigat Campionatul României in 1973/74, Cupa României in 1976/77)

1977-1978: jucător la FCM Galați

 

Palmares ca antrenor

1979-1980: antrenor secund la Universitatea Craiova (a câștigat Campionatul României)

1980-1982: antrenor principal la Universitatea Craiova (a câștigat Campionatul României)

1982-1985: antrenor la Chimia Râmnicu-Vâlcea

1985: antrenor la FC Olt Slatina

1992-1993: antrenor principal la Universitatea Craiova

1996: antrenor la Hassania Agadir

Alte informații:
NUME DE LEGENDĂ
MECIURI CELEBRE
Logo Editie Speciala
Cetatea Banilor City
Logo Oltenia 3TV