Informare
Click pentru a mări fotografia
Florin Costea a revenit la Stiinta ! Scurt istoric !
Publicat pe 24 august 2018, 11:10

Florin Costea revine la Știința!


Florin Costea este, un nume cu mare rezonanță pentru fanii Științei, de numele lui se leagă ultimele mari speranțe ale oltenilor de a da României un mare fotbalist, după anii 2000!
Florin Costea și-a început cariera la Rarora Râmnicu Vâlcea în 2003, iar în 2004 a ajuns la CSM, fiind cumpărat în iarna lui 2005 de Universitatea Craiova care a plătit pentru el 60.000$.

La acea vreme era un puști de 19 ani care avea evoluții excelente la CSM Râmnicu Vâlcea, înscriind în 5 etape tot atâtea goluri.

El a declarat după semnarea contractului: “Mă bucur că am ajuns în Bănie, a fost visul meu să joc pentru această mare echipă și acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, mi s-a împlinit.

Este, poate, cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodată“.Iar acum confirmă: “Am ajuns la echipa pe care o iubesc de mic. Părinții mei mi-au insuflat dragostea pentru Universitatea, iar acest transfer a fost un mare pas, o mare realizare pentru mine.” A început să practice sportul rege la nouă ani, pe când se afla în clasa a treia, a devenit fotbalist profesionist la 16 ani, în 2003, fiind legitimat la Rarora Râmnicu Vâlcea, debutând pentru prima oară în Divizia B, a fost luat imediat în vedere de CSM Râmnicu Vâlcea, echipă care l-a cumpărat un an mai târziu, în 2004. La CSM Râmnicu Vâlcea, Florin Costea a debutat abia după un an, din cauza unei accidentări, în turul sezonului 2005-2006, înscriind în cinci meciuri, cinci goluri. Prin evoluțiile sale, a atras atenția oficialilor echipei Universitatea Craiova, care l-au achiziționat în iarna lui 2005, cu 5 zile înaintea sărbătorilor de iarnă.
După ce a ajuns la Craiova, Costea a avut din nou necazuri, accidentându-se la un antrenament și ratând tot restul sezonului.

După o jumătate de an a venit și momentul debutului la Craiova, la un meci Universitatea Craiova – Politehnica Iași scor 3-3 , disputat la 15 noiembrie 2006; Costea a intrat pe teren în minutul 52, reușind sa înscrie în minutul 76 ducând scorul la 3-2 (meciul s-a terminat la egaliate 3-3). În primul sezon pentru Universitatea Craiova, Costea a fost desemnat de patronul Adrian Mititelu, să poarte tricoul cu numărul 10!

Alte informații:
NUME DE LEGENDĂ
MECIURI CELEBRE
Logo Editie Speciala
Cetatea Banilor City
Logo Oltenia 3TV