Fani
Click pentru a mări fotografia
Ultras Craiova
Publicat pe 7 iunie 2013, 23:02

In toamna anului 2003, exista un grup de ultrasi care nu se identificau cu mentalitatea grupurilor existente in peluza sud a stadionului Ion Oblemenco. In iarna acelui an am hotarat sa infiintam un nou grup ultras. La inceput numarul suporterilor care doreau sa adereze la acest grup era destul de mic. Dar nucleul era de invidiat. Majoritatea erau oamenii care gandisera si lucrasera toate coregrafiile realizate de peluza craioveana. Toti erau de ceva ani prezenti la toate meciurile de acasa si in majoritatea deplasarilor. Viitorul grup era compus din fosti membrii Freak Boys (proaspat desfiintat), cateva elemente din Teste Matte si altii care nu facusera parte din nici un grup organizat. Chiar de la inceput, grupul s-a confruntat cu destule probleme. Scandalul bataliei din sediul clubului, in seara cand se anuntase venirea lui Lacatus ca antrenor la Universitatea, a fost la un pas de a anula aparitia grupului din cauza celor care au ajutat la identificarea celor implicati in scandal. La primul meci din 2004, dupa pauza de iarna a campionatului, a aparut pe gard bannerul grupului ULTRAS. Fontul, unul original, imita scrisul de pe o stampila. Simbolul era un craniu cu o casca de luptator medieval si cu o esarfa cu steag sudist. La marginile steagului de gard era stema orasului si a regiunii. Chiar de la acest meci (jucat acasa cu Farul Constanta) ULTRAS a provocat o bataie in toata regula cu jandarmii, au fost aruncate torte spre ei, lucru condamnat de membrii unei grupari din peluza. Atunci s-a stat la peluza nord deoarece Sud-ul era inchis de bolsevicul Staicu.

 

La primul meci din peluza sud ne-am separat de restul peluzei luand loc in dreapta sectoarelor ocupate de membrii peluzei. De atunci am fost catalogati ca niste rebeli. De cand a existat grupul nostru nu am acceptat bani si nici un ajutor de la club, nici macar materialele nu le tinem in magazia de la stadion, si am mers pe banii nostri in deplasari. Memorabile au fost deplasarile la Brasov si la Bacau, la prima fiind doar noi si Blue Lions. Amenzile procurate din plin de fiecare membru nu ne-au descurajat. Au fost si doua momente cand nu s-a putut merge pe cont propriu pentru ca nu exista tren si trebuia sa stam in respectivul oras trei zile, dar atunci am pus fiecare bani si am dat banii celor care organizasera deplasarea. Am fost luati la ochi si de presedintele clubului, care a interzis unui membru intrarea in peluza, dar respectivul presedinte a parasit echipa cu capul plecat. Am confectionat in doi ani de existenta mai multe mesaje decat celelalte grupuri mai vechi din peluza, majoritatea foarte acide. Grupul a suferit de multe ori schimbari. Unii membrii, fiind la o varsta destul de mare (27-28 ani), au parasit incet-incet grupul din cauza serviciului si a situatiei familiare. Altii au plecat pentru ca nu puteau tine pasul cu restul grupului, altii au plecat pur si simplu. unii au fost “dati afara” din grup pentru ca nu aveau aceeasi mentalitate. Au fost momente cand eram doar 10 membri. Cu toate aceste greutati am realizat destul de multe, chiar si doua coregrafii de grup. La inceput am stat in sectorul imediat alaturat sectoarelor rezervate ultrasilor.

 

Apoi, odata cu aparitia grupului Fans ne-am mutat cu un sector mai departe de restul galeriei. Acum, pentru o mai buna organizare si datorita faptului ca Fans numai exista, am revenit pe sectorul unde am stat prima data. Au fost doi ani destul de dificili pentru noi. Au fost deplasari foarte grele, in zone foarte indepartate si, implicit foarte grele pentru buzunar. La ultimul meci din divizia A am afisat noua mesaje in care am incercat sa spunem cam tot ce era de spus in privinta retrogradarii echipei noastre de suflet. Odata cu retrogradarea ne-am organizat mult mai bine, la fel ca si restul brigazilor. Am fost prezenti destul de multi in fiecare deplasare. Socul diviziei B ne-a facut sa fim mult mai aproape de echipa. Au fost deplasari memorabile, presarate cu incidente si cu destule intamplari de neuitat. In pauza de campionat vrem sa creem o noua imagine pentru grup, incercam sa coloram cat mai mult sectorul nostru, crescand si aportul vocal. Multi nu au crezut ca vom rezista nici macar un an. Cu toate ca am ramas putini cei care am pornit acest grup am reusit sa depasim toate greutatile si incepem al treilea an de peluza si speram sa continuam in aceeasi nota, fara nici un compromis, orice ni s-ar spune nu lasam capul in jos, pentru ca nu putem fi acuzati de nimeni pentru nici un motiv. (articol aparut in revista SUPORTER) Divizia A ne-a gasit mai bine organizati si cu mai multa dorinta. In deplasarile de pe Lia Manoliu si din Giulesti, am realizat cele mai multe mesaje si, zicem noi, majoritatea destul de inspirate.

 

Am participat la coregrafia realizata pentru meciul cu Dinamo cu ideea si organizarea ei, pacat ca unii oameni erau mai concentrati sa ii vad lumea in fata decat sa participe la realizarea ei, lucru ce a dus la o ridicare haotica a coregrafiei care s-a vrut una complexa (s-a dorit ridicarea definitiilor reubusului succesiv urmand ca dupa fiecare definitie sa se intoarca solutia). Urmeaza vremuri grele pentru fenomenul ultras din tara noastra, oamenii sunt impuscati, altii vor sa ne interzica dreptul la libera exprimare, mass-media ne acuza mereu si daca nu vom reusi sa ne unim si sa nu mai suferim de incidente pentru televizor si poze se va sfarsi cu ceea ce se vrea singurul mod prin care cetateanul roman poate sa-si faca auzit punctul de vedere.

 

Am hotarat sa stam mai aproape de centrul peluzei pentru a putea incuraja mai bine echipa, care avea mare nevoie de noi, nu stim daca am luat o decizie buna, viitorul va decide asta.

 

Sursa: craiova-maxima.ro

Alte informații:
NUME DE LEGENDĂ
MECIURI CELEBRE
Logo Editie Speciala
Cetatea Banilor City
Logo Oltenia 3TV